'/>
[PAP2.jpg]

Senario pertama :

Isu mendesak kepulangan bekas ketua PKM ( Parti Komunis Malaya )  Chin Peng telah dicetus oleh parti GERAKAN  dan mengundang polemik nasional..


Senario kedua :

Lawatan Datuk Najib ke China dikira sangat berjaya dan mungkin ia mengundang rasa tidak senang dari jiran kita iaitu Singapura ?


Senario ketiga :

Lawatan Lee Kuan Yuew selaku Menteri Kanan Singapura ke Malaysia selama 8 hari dan agenda beliau adalah berjumpa pemimpin BN termasuklah pemimpin yang ditadbir oleh pembangkang seperti Lim Guan Eng dan Nik Aziz.

Andaian  : 

1- Apakah tindakah LKY datang ke negara kita selepas risau melihat kejayaan lawatan Datuk Najib ke China ? 

2- Atau ia agenda untuk memasukkan Singapura ke dalam Malaysia kembali seperti pendedahan blog PI5SAU ini ? 

3- Juga kerana bagi menekan DS Najib agar melaksanakan 1Malaysia seperti Malaysian Malaysia yang PAP lakukan dan perjuangkan sebelum ini ? Walhal DS Najib sudah menegaskan konsep 1Malaysia tidak bercanggah samada tersirat atau tersurat dengan perlembagaan negara kita ?

4- Adakah reaksi Anwar mendesak Chin Peng pulang ke Malaysia susulan lawatan LKY ke Malaysia ? Ini kerana ada desas desus mengatakan bahawa Singapura membiayai PKR dalam pilihanraya 

5- Kenapakah LKY bertemu isteri DS Najib ? Adakah ia atucara yang bersifat ada udang di sebalik batu atau sekadar biasa biasa saja ????

SIBU: Penduduk di kawasan rumah panjang di Sungai Nibong, berdekatan  Jambatan Sungai Nibong dekat sini gempar apabila mendapati seorang gadis remaja pengsan setelah mandi-manda di sungai terbabit, petang kelmarin.

Menurut sumber, mangsa yang berumur lingkungan belasan tahun dari rumah panjang berdekatan dikatakan merakam gambar sewaktu mandi manda sehingga muncul satu imej yang me-nyerupai tangan satu lembaga seolah-olah hendak mencekik leher mangsa.

“Setelah mengambil gambar, mangsa terus naik ke tebing dan pengsan sehingga menyebabkan rakan-rakannya yang lain terkejut dan cuba membantunya.

“Melihat mangsa gagal memberi sebarang tindak balas, salah seorang rakannya kemudian berlari ke rumah panjang berdekatan untuk meminta pertolongan,” ujarnya yang enggan dikenali kepada Utusan Borneo, semalam.

Penduduk rumah panjang yang dimaklumkan jelasnya, kemudian bergegas ke tempat kejadian dan cuba memberikan pertolongan kepadanya termasuk menggunakan jampi tertentu.

Menurutnya, sedang beberapa orang penduduk rumah panjang sibuk memberi pertolongan kepadanya, salah seorang rakannya sempat mengimbas gambar yang diambil dengan menggunakan telefon bimbit dan alangkah terkejutnya dia apabila melihat objek yang menyerupai tangan ‘hantu’ cuba mencekik mangsa kelihatan dalam gambar itu.

“Salah satu tangan ‘benda’ itu terletak berdekatan dengan dagu remaja itu sementara tangan satu lagi sudah berada di tengkuk kirinya dan dilihat seolah-oleh bersedia untuk mencekik mangsa yang sedang berada di dalam sungai tersebut untuk memberikan posenya kepada rakan yang sedang mengambil gambarnya,” ujar sumber itu.
sumber:rajahmas
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY