'/>

Malam ini genap 2 tahun tragedi MH17. Untuk kembali bangkit setelah ditimpa 2 tragedi menyayat hati dalam tahun 2014 bukanlah satu jalan yang mudah & singkat.

Semoga MAB (MAS) terus kembali bangkit segagah era Wings of Gold, dalam persekitaran dunia industri penerbangan yang semakin sengit persaingannya.
Foto by eizwan abdullah

KUALA LUMPUR: Polis akan menggunakan perintah rasmi kerajaan untuk membawa pulang seorang lelaki berpangkat 'Datuk' yang merupakan seorang suspek kes pembunuhan Setiausaha PKR cawangan Miri,  Bill Kayong, yang kini dilaporkan berada di Australia.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Sarawak, Senior Asisten Komisioner S. Dev Kumar, memaklumkan suspek yang berpangkat 'Datuk' itu dilaporkan terbang ke Australia dua hari selepas insiden tembakan pada 21 Jun lalu.

"Dia (Datuk) antara tiga suspek yang diburu polis sebelum ini berhubung siasatan pembunuhan terbabit.

"Memang betul suspek telah ke luar negara dua hari selepas kejadian dan kita akan gunakan saluran rasmi untuk membawa pulang suspek," ujarnya 

Bekas Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail hari ini menafikan pembabitannya dalam parti baharu bakal ditubuhkan Tun Dr Mahathir Mohamad

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY