'/>

Bintangor:Kedua-dua Atlit Patanque Sarawak yang akan berangkat ke Kuching petang ini menerima masing-masing Rm300.00 tunai sebagai galakan moral kepada mereka ke pertandingan peringkat kebangsaan yg akan Di sertai. Mereka Nur Ridhwan bin Zulkipli dan Sharifah Daniamalyana bt Wan Deros mewakili negeri Sarawak setelah melepasi 5 peringkat pemilihan dan berharap bantuan dari pelbagai pihak bagi meringankan bebanan perbelanjaan sepanjang tempoh latihan dan kejohanan yg akan berlansung. Sumbangan di sampaikan oleh Cr. Halmi Morsili mewakili pertubuhan itu sambil di saksikan Bendahari Saberkas Dayang Zainuriah, Barisan Kejurulatihan, Pemain dan Keluarga Atlit berkenaan bertempat di Padang Patanque, Masjid Darul Taqwa.

Dalam pada itu Pengerusi Saberkas Hj Qalam Iko berkata, Sumbangan tersebut adalah sebahagian dari peruntukan dari ADUN SEMOP YB Abdullah Saidol kepada Pertubuhan Saberkas Cawangan Meradong dan berharap ianya dapat menjadi pendorong kepada semangat juang wakil Belia Meradong tersebut yg akan mengharumkan nama SARAWAK di persada Kebangsaan.

Pertubuhan Saberkas Cawangan Meradong di aktifkan semula oleh YB Abdullah Saidol pada awal Tahun 2018 dengan harapan dapat memimpin belia dengan mengadakan program-program yg bermanfaat kepada belia tempatan. Sejak di tubukan Saberkas Cawangan Meradong Telah mengadakan beberapa program belia antaranya Garthering Belia & Beliawanis 2018, Futsal Siri 1 Sg Sian, Futsal Siri 2 Skim B, Futsal Siri 3 KJD, Grand Final Futsal Belia, Edaran Bubur Lambuk, Kutipan derma kebakaran dan sebagainya.

Sumber : HKQ

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY