'/>'Saya tak tahu itu Karpal'????"Saya tak tahu itu Karpal,"demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor Mohd, 45.

Menurutnya, sebaik perlanggaran berlaku, dia segera meninjau keadaan MPV berkenaan dan mendapati ada mangsa yang cedera.

Katanya, terdapat beberapa kenderaan berhenti di laluan itu dan memaklumkan mangsa yang terlibat merupakan bekas pemimpin tertinggi DAP.

"Waktu itu baru saya tahu itu Karpal, ketika itu dia berada dalam keadaan tidak sedar, sebahagian mukanya ada kesan darah," katanya.

Dalam kejadian itu, Karpal, 74, yang juga Ahli Parlimen Bukit Gelugor bersama pembantu peribadinya, Micheal Cornelius, 39, maut.

Turut berada dalam MPV berkenaan, anak Karpal, Ramkarpal Singh, 38, namun tidak cedera, pemandu MPV, C Selvam juga tidak mengalami sebarang kecederaan.

Seorang lagi penumpang yang juga pembantu rumah warga Indonesia parah dan kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB).

Difahamkan, semua ahli keluarga Karpal, termasuk isteri beliau sudah berada di hospital.

Insiden kira-kira jam 1 pagi itu berlaku, apabila MPV jenis Toyota Alphard membawa Karpal hilang kawalan sebelum merempuh bahagian belakang sebuah lori muatan 5 tan di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara Selatan.

Karpal dikatakan dalam perjalanan ke Pulau Pinang untuk menghadiri satu kes perbicaraan mahkamah, pagi ini

Kali ini bukan setakat cakap - cakap je beb. Kali ini cerita betul Ianya dah mula tersebar dalam laman media sosial dan disahkan melalui laporan berita.

Dikhabarkan pada awal pagi, Si Karpal Whilchar tu maut dalam satu kemalangan ngeri melibatkan kenderaan yang dia naiki dengan sebuah lori.

Kejadian sekitar jam 1.30 pagi tadi berlaku di Kilometer 301.6 Leburaya Utara - Selatan menghala ke Utara berhampiran dengan kawasan Gua Tempurung.

Selain Karpal, yang turut maut ialah pembantu peribadinya, Michael Cornandez. Mereka dipercayai menghala ke Pulau Pinang bagi menghadiri satu kes mahkamah.

Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyata Alphard yang dinaiki oleh Karpal telah melanggar sebuah lori yang menukar laluan tanpa memberi sebarang isyarat.

Walaubagaimana pun, pemandu, pembantu rumah dan anak Karpal, Ram yang turut berada dalam kenderaan tersebut dilaporkan selamat.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY