'/>

Bintangor:Pasukan YB Datuk Ding Kuong Hiing mengambil tindakan segera untuk meninjau  dan membeli bahan binaan untuk membaiki bilik tamu rumah guru SK Ulu Binatang yang roboh

Melawat Tapak Masjid Terapung Masjid Tanah Melaka.

Sarawak boleh juga membuat sendiri SKMM yang - Multimedia Sarawak dan Pihak Berkuasa Komunikasi.

"Kami mungkin perlu melabur dalam peralatan kita sendiri. Saya komited untuk melabur RM1 bilion untuk memulakan dengan untuk memastikan Infrastruktur ICT kami adalah patut untuk menyokong Industries Digital, perdagangan dan pelaburan yang akan terjebak ke Sarawak.

"Saya mahu mempunyai kelajuan rangkaian yang tanpa gangguan di mana anda boleh menghantar data anda, video anda, media anda sama ada melalui Wi-Fi atau peranti mudah alih anda bila-bila masa, bila-bila masa tanpa buffering.

"Kami akan memulakan dan menghayati teknologi state-of-the-art dalam penghantaran data - Rangkaian Pengangkutan Optical di Edge -. Untuk merangsang pertumbuhan ekonomi Sarawak Kami mungkin perlu membuka lapangan untuk pengendali lebih komersial Mengurus. spesifikasi dan pelaksanaan untuk keperluan Sarawak, dan menetapkan peraturan kita sendiri dan peraturan-peraturan dan dasar-dasar, kami mungkin perlu menyediakan kami Multimedia Sarawak sendiri dan Pihak Berkuasa Komunikasi. "

CM Abg Johari di pembukaan IDECS, BCCK
3 April 2017.

Bintangor:Skuad Sayang PBB N46 Meradong turun padang melawat mangsa Kebakaran di Taman Bintang.Rumah yang dimiliki Puan Sofina Binti Abdullah ,60thn.

KUALA LUMPUR: Kerajaan mengisytiharkan 24 April ini sebagai hari kelepasan am tambahan bagi seluruh negara, bersempena Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-15, Sultan Muhammad V.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa, berkata pengisytiharan hari kelepasan am tambahan itu dibuat berdasarkan Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan Am 1951 (Akta 369) bagi Semenanjung Malaysia dan Wilayah Persekutuan Labuan.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY