'/>Teresa Kok diberi kelonggaran untuk menghadhiri majlis mengingati Wong Ho Leng yang DAP tidak ambil peduli ketika sakit berhadapan dengan kanser.

Sepatutnya dia tidak boleh masuk kerana pejabat ketua Menteri tidak benarkan Teresa Kok masuk ketika kali terakhir dia mahu pergi ke Sarawak.


Sebaik diberi kelonggaran, rupanya dia telah pergi membuat lawatan ke pejabat DAP Sarikei. Pada asalnya lawatan hanya untuk perjumpaan dengan penganut ugama Kristian anjuran Sidang Injil Borneo cawangan Sarikei di gereja St Anthony.

Malahan dia telah membuat sidang akhbar pada pukul 5 petang bersama MP Sibu Oscar Ling,  MP Sarikei Wong Ling Biu dan pembantu khas beliau Rinda Alexander. Itu memang kebiasaan DAP dan itu saja dia tahu.

Yang menjadi tidak enakkan adalah Teresa menggunakan peluang itu untuk membawa politik perkauman dan cauvanis cina ke Sarawak dengan mengatakan peringatan penghindaran Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai 13 Mei dimainakn sebagai memberi amaran.

Dengan bahasa yang kasar dan membakar, dia menuduh pemimpin sebegini tidak bermoral dan mereeka-reka kata bahawa selama 40 tahun tiada mana-mana pun menteri kabinet mengeluar kenyataan sedemikian. YB teresa kok turut membuat lawatan di gereja St Anthony sarikei.

Baca Dari Semantan Ke Lawas SINI 

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY