'/>

Sibu :Orang awam gempar di Sibu apabila menjumpai seorang lelaki yang sudah mati tergantung dengan tali nylon di tepi palang besi Taman Permainan tidak jauh daripada Kuarters lama Land Survey, Sibu kira-kira jam 11 pagi tadi. 

Petrajaya :Sebuah rumah terbakar di Kampung Semerah Padi, Petrajaya sekitar jam 4 petang tadi. Setakat ini punca kebakaran dan nasib mangsa masih lagi belum diketahui.

Foto by kamek miak Sarawak

BAKUN HEP kembali ke Swak, Satu untuk Abg Joe

Ketua Menteri hari ini mengumumkan bahawa kerajaan negeri akan mengambil alih Bakun hidro empangan daripada kerajaan persekutuan dengan kos modal sebanyak RM2.5 bilion.

"Perjanjian telah dicapai pada dasarnya bahawa pemilikan dan operasi Bakun HEP, kuasa hidro loji elektrik terbesar di negara ini akan dikembalikan sepenuhnya kepada Sarawak melalui pengambilalihan saham Sarawak Hidro Sdn Bhd.

"Ini adalah satu konsesi utama oleh Putra Jaya dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri untuk ini. Pengambilalihan Bakun HEP ​​mewakili sebahagian daripada pelan strategik keseluruhan kami untuk membangunkan dan menyatukan sumber tenaga yang banyak di negeri ini yang menjadikan negeri ini dalam kawalan penuh tenaga untuk manfaat rakyat dan ekonomi negara dalam jangka masa panjang, "kata CM Abg Joe dalam sidang media di pejabatnya pagi ini.

Baru selesai Mesyuarat Tergempar Majlis Keselamatan Negara mengenai situasi Korea Utara yg dipengerusikan oleh PM @NajibRazak

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY