'/>

Kota Samarahan:Menurut Abdullah, wakil rakyat akan mengemukakan senarai projek-projek dengan jumlah siling RM5 juta. Selepas penyerahan, projek itu akan dilaksanakan pada tahun berikutnya.

Beliau adalah cepat untuk menunjukkan bahawa tidak semua projek akan diberikan jumlah yang sama, bergantung kepada jenis dan kawasan projek.

"Pembangkang jatuh kritikan seperti mengapa hanya kawasan-kawasan luar bandar mendapatkan 20 hingga 30 projek. Anda perlu memahami bahawa projek-projek di kawasan separa bandar atau bandar boleh lebih mahal. Tetapi bagi projek-projek kecil di kawasan luar bandar, ia boleh menjadi antara RM50,000 dan RM100,000 setiap satu. "

Selain dana RTP, beliau berkata Ahli Parlimen BN juga mempunyai dana Projek Mesra Rakyat (PMR) bernilai kira-kira RM6 juta. Abdullah berkata Ahli Parlimen BN dan orang perhimpunan akan bekerjasama dengan satu sama lain untuk melaksanakan projek-projek untuk masyarakat.

"Semua orang yang perhimpunan akan dipantau oleh sistem KPI (Petunjuk Prestasi Utama). Masing-masing mempunyai kad skor, dan bahawa projek berjanji perlu disampaikan. "

Beliau berkata, Unit Pemantauan Pelaksanaan Sarawak (SIMU) adalah landasan agensi menjaga kad skor.

"Ia berfungsi sebagai penanda aras prestasi orang perhimpunan BN. Dan penghantaran adalah kriteria utama, "katanya.

TAHNIAHHH
Dato Lee Chong Wei crowned #AllEngland champion!
Chong Wei won 21-12, 21-10 lawan China's Shi Yuqi
Legend masih berbisa.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY