'/>

TAHNIAH... Tan Sri Datuk Amar Haji Hamid Bugo di atas perlantikan sebagai Pengerusi PETROS..

Bekas Setiausaha Kerajaan Negeri Sarawak yang pernah berkhidmat dengan Malaysia LNG Sdn. Bhd. di Bintulu, Tan Sri Hamid Bugo dilantik sebagai Pengerusi Petroleum Sarawak Berhad (Petros) yang baharu ditubuhkan.

Pejabat Ketua Menteri Sarawak dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan selain Hamid, turut dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah ialah Datuk Mohammad Medan Abdullah, Sharbini Suhaili, Zuraimi Sabki dan Heng Hock Cheng.

Cuba baca...
ADA ORANG MELAYU MARAH KAT SAYA........SILA BERTENANG DAN BACA....

Luahan dari hati saya........ sedih .. bila orang Melayu marah saya post anak mereka bawa motosikal tanpa lesen....... dan tiada pakai helmet......... kakipun tak sampai tanah bila bawa motosika...

Seorang ibu terkorban,,,,, di langgar oleh seorang pelajar 14 tahun yang membawa motosikal tanpa lesen dan terbabas meanggar ibu yang mepunyai 2 anak kecil 2 tahun dan 4 tahun....... tiada ada pampasan insuran kerana motosikal yang di pandu tak ada road tax dan tiada perlindungan insuran ( Nota . Insuran sah sekali pun tak akan bayar kerana insuran tidak akan melindungi apa apa perbuatan menyalahi undang undang. )

Yang melanggar ibu tu cedera ringan sahaja..... sedih nya melihat2 anak kecil hilang ibu KERANA IBU DAN AYAH LAIN TAK PEDULI DAN BIAR ANAK BAWA MOTOSIKAL TANPA LESEN , KAKI TERJUNTAI JUNTAI TAK SAMPAI TANAH, bayangkan yang mati tu mak atau ayah kita.......

SAYA NEKAD DAN AKAN TETAP AKAN CONTINUE CONDEMN IBU ATAU AYAH YANG BERI ANAK ANAK MEREKA BAWA MOTOSIKAL TANPA LESEN.

Ini kerana ia lebih memilukan dan menghancurkan hati ibu dan ayah kalau saya talipon dan maklum datang ke BILIK JENAZAH KUTIP ANAK ENGKAU bila dah mati membawa motosikal tanpa lesen. I TIDAK AKAN LUNTUR DAN GENTAR KERANA DI MARAHI IBU BAPA YANG SOKONG ANAK ANAK MEREKA BAWA MOTOSIKAL TANPA LESEN DAN SAYA HARAP KAMU AKAN TERLEPAS DARI PANGGILAN DARI BILIK JENAZAH ATAU BALAI POLIS TALIPON UNTUK KUTIP MAYAT ANAK ANDA.

Harap faham faham.

dipetik dr fb Kuan Chee Heng

Kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak pernah melupakan agihan pembangunan kepada penduduk luar bandar, kata Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Engkilili Dr Johnical Rayong Ngipa.

Beliau berkata, ia merupakan tanggungjawab kerajaan dengan menyalur sebanyak mungkin pembangunan yang merupakan hak rakyat.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY