'/>
Kes terkini..jikalau betul...tangan seorang dikatakan cikgu telah dipotong kerana telah memulas telinga anak murid.

Kes ini dikatakan berlaku di Sabah.Sejauh mana kesahihan berita ini tidak dapat dipastikan.Kepada sesiapa yang ada info boleh dikongsikan bersama.
Aku mengaharapkan berita yang diterima ini tidak benar dan hanya satu persoalan. Aku tidak dapat membayangkan betapa tugas seorang guru semakin mencabar. Jikalau bersalah dan benar guru tersebut memulas telinga pelajar sekalipun, tindakan memotong tangan guru tersebut sehingga cacat kekal tidak dapat diterima akal.

Kerajaan melalui kementerian Pelajaran harus menyiasat insiden 

Bila ditanya pasal persoalan berhubung isu tanah DI Kampung Baru banyak dimiliki oleh Orang PBB ini jawapan Ketua Pemuda PBB N40 Meradong ...
Hampir semua penduduk di Kampung Bintangor merupakan ahli PBB dan setia kepada parti..Jika mereka diberi tanah atau lot baru itu merupakan rezeki mereka.

Bagi kita perjuangan pemuda khususnya untuk membantu masyarakat Bintangor. .Selama kita asyik ditinggalkan...Ramai lagi penduduk kampung yang memerlukan lot baru...terutamanya yang tinggal dalam sebuah sampai 3-5 keluarga..bayangkan macam mana kehidupan mereka ini..

Menurut beliau lagi tahun lepas(2013) pihak pemuda telah membantu menghantar permohonan Lot Baru Di Jambatan Merah namun sampai sekarang keputusan tersebut masih belum diketahui..Keputusan itu dibuat oleh pihak Land and survey Sarikei berdasarkan markah yang diperolehi permohon..

Bagi beliau pihak PBB tiada kaitan dalam pemberian lot tanah ini..kuasa sepenuhnya ditangan Pihak Landas...Jika tidak percaya boleh hubungi mereka...jawap beliau lagi..
Tuduhan yang dibuat baru-baru ini merupakan fitnah semata-mata..Jika benar seperti yang dikemukkan sila nyatakan bukti dan jangan cakap mencarut sahaja..pihak kami tidak teragak -agak untuk bertindak jika fitnah diteruskan lagi..

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY