'/>

Itu hanya sedikit rentetan penghinaan mereka terhadap agama Islam. Apa yang lebih menyedihkan lagi adalah, terdapat Ahli Parlimen yang bersyahadah yang sama serta di lahirkan sebagai umat Islam, sanggup menentang agama Islam itu sendiri hanya semata-mata politik dan desakan dari DAP. Lihat sahaja apa yang berlaku terhadap RUU355 baru-baru ini.

http://www.pru14.tv/2017/04/14/kita-sudah-terlalu-lama-bersabar/

1. Kemelut dalaman PPBM semakin meruncing. Terbaru, Setiausaha Penaja PPBM, Kamarul Azman Habibur Rahman hari ini mengumumkan peletakan semua jawatan yang disandangnya dan juga keahlian dalam parti itu.

2. Tindakan tersebut diambil berikutan kekecewaannya terhadap pimpinan tertinggi PPBM terutamanya Presiden, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Presiden, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan Setiausaha Agung, Datuk Dr Shahruddin Md Salleh yang bersikap ‘pilih kasih’ selain meminggirkan penggerak awal parti itu.

3. Beliau sangat kecewa apabila golongan yang benar-benar bekerja demi parti dilayan sebagai ahli ‘kelas kedua’ sedangkan mereka yang rapat dengan pimpinan tertinggi parti diberikan keistimewaan.

4. Susulan itu, beliau mengumumkan peletakan jawatan sebagai Ketua Penaja Bahagian PPBM Teluk Kemang, penolakan jawatan sebagai Pengerusi Perhubungan PPBM Negeri Sembilan, peletakan jawatan sebagai setiausaha kerja PPBM pusat, ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) dan pengunduran diri daripada menjadi ahli PPBM.

5. Terdapat sekurang-kurangnya 821 ahli parti itu sudah menyatakan keinginan untuk meninggalkan parti itu. Sebelum ini seramai 60 orang ahli PPBM Baling mengisytiharkan keluar parti diikuti dengan 500 lagi orang ahli PPBM Rembau yang mengambil tindakan sama.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY