'/>

Konflik dalaman DAP kini 'berjangkit' pula kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) apabila seramai 60 orang ahlinya di Baling mengisytiharkan keluar parti berkuat kuasa serta merta berpunca daripada rasa tidak puas hati 60 ahli PPBM berkenaan berhubung pelantikan jawatankuasa baharu PPBM kawasan itu pada Februari lepas dan merasakan hak mereka dinafikan.

KOTA TINGGI: Sebuah kenderaan yang dinaiki Pengarah Strategik PKR yang juga Ahli Parlimen Batu, Tian Chua terlibat dalam kemalangan dengan sebuah motosikal ketika mereka dalam perjalanan ke sini untuk menghadiri ceramah malam semalam mengakibatkan penunggangnya maut.

Insiden pukul 9 malam itu, dikatakan berlaku di Kilometer (KM) 49 Jalan Johor Baru-Mersing apabila kereta berkenaan bertembung dengan sebuah motosikal yang datang dari arah bertentangan.

Penunggang motosikal itu meninggal dunia selepas dimasukkan ke Hospital Kota Tinggi - dua jam selepas kemalangan tersebut.

Mangsa dikenali sebagai Mohd Salleh Hamdan, 23, seorang prebet di Kem Tentera Mersing.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supritendan Osman Mohamed Sebot berkata, Tian Chua, pemandunya dan seorang lagi penumpang di dalam kereta Mercedes Benz yang dinaiki mereka itu tidak mengalami apa-apa kecederaan.

Bagaimanapun katanya, lelaki berusia 45 tahun yang memandu kereta itu kini ditahan buat sementara waktu untuk membantu siasatan.

Sementara itu keluarga Mohd Salleh ketika ditemui di Hospital Kota Tinggi masih tidak mempercayai yang mangsa telah meninggal dunia.

Tunangnya, Noraliza Said Abd Basar, 26, ketika ditemui berkata, mereka telah saling mengenali antara satu sama lain lebih sembilan tahun dan bercadang untuk berkahwin Jun ini.

“Saya seperti tidak percaya dia telah tiada dan apa yang tinggal kini hanyalah memori indah mereka bersama,” katanya.

Mereka telah melangsungkan pertunangan tiga bulan yang lalu.

Sementara itu bapa Mohd Salleh, Hamdan Saum, 48, berkata, anaknya adalah seorang yang penyayang dan sangat mengambil berat akan hal ehwal mereka sekeluarga.

“Dia jarang mengambil cuti tetapi entah kali ini dia mengambil cuti daripada latihannya dan mahu kembali ke rumah tetapi ini yang berlaku,” katanya yang juga bekas anggota tentera.

Tian Chua pula telah merakamkan rasa sedihnya di atas kejadian malang itu dan berkata, PKR telahpun melancarkan derma kilat untuk membantu meringankan kesengsaraan keluarga mangsa.

Read more at http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2010/03/13/tian-chua-kemalangan-seorang-maut/#4OUfxJH0dO3IPilY.99

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY