'/>
KENYATAAN MEDIA BENGKEL SUKARELAWAN PEMUDA BN: “TAKE CHARGE, MAKE A DIFFERENCE” - 24 JUN 2012

Sukarelawan Pemuda BN/ Barisan Nasional Youth Volunteers (BNYV), satu inisiatif baru Pemuda Barisan Nasional akan menganjurkan Bengkel Sukarelawan Pemuda BN yang bakal melibatkan penyertaan kira-kira 400 sukarelawan berdaftar pada 24 Jun ini di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) bermula dari 0900 hingga 1800. Bengkel satu-hari ini akan disertai oleh sukarelawan dari seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

Objektif bengkel ini ialah untuk mempersediakan para sukaralewan BN untuk mengkoordinasi gerakan sukarelawan politik untuk membantu jentera pilihanraya Barisan Nasional (BN) di seluruh negara. Pelbagai pengisian menarik akan diadakan seanjang bengkel yang akan berlangsung selama sehari itu termasuk perbentangan kertas kerja oleh para ko-ordinator BNYV dalam lima bidang tugas utama iaitu pengurusan majlis/organisasi, komunikasi, penyelidikan, kempen umum dan pidato umum. Bengkel ini juga bertujuan untuk mempertingkatkan ilmu pengetahuan para sukaralewan dalam proses pilihanraya Malaysia dan menjalankna kempen politik secara sukarela mempereratkan hubungan silaturrahim antara para sukarelwan yang berbilang bangsa dari seluruh pelusuk negara.

Sesi pembentangan kertas kerja ini akan disusuli dengan sesi khas bersama Setiausaha Agung BN, YB Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan Ketua Pemuda BN, YB Khairy Jamaluddin. Setelah majlis disempurnakan, para sukarelawan akan mengambil bahagian dalam program “Amazing Race” di mana para sukarelawan akan dibahagikan dalam kumpulan kecil berempat dan ditugaskan untuk mendapat butiran informasi umum dari seluruh Kuala Lumpur.

Bengkel ini akan diakhiri dengan “Satay Gathering” di Pejabat Operasi BNYV di 73,Jalan Telawi, Bangsar Baru yang akan bermula pada 8.30 malam pada hari yang sama.

Tentang BNYV

BNYV adalah program sukarelawan di bawah Pemuda BN dan merupakan satu platform bagi penyokong muda BN yang tidak menjadi sebahagian dari jentera rasmi parti untuk membantu dalam Pilihan Raya Umum ke-13. Ia juga menawarkan peluang yang menarik dan hebat kepada mereka yang ingin mengecapi sendiri pengalaman mengambil bahagin di dalam mengelolai proses kempen pilihanraya dan demokrasi di negara kita Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai BNYV, orang ramai boleh mengikutinya melalui Facebook, http://www.facebook.com/bnyv2012, Twitter @BNYV2012 atau emel pertanyaan anda di bnyv.workshop@gmail.com.

Ainul Aizat Ahmad Ishak
Head of Communications
BN Youth Volunteers 2012
E: stone.aizat@gmail.com
M: +60123938884 Twitter: @ainulaizatsumber: http://brojinggo.blogspot.com/2012/06/sidang-media-bnyv.html?m=1

posted from Bloggeroid
Bila kita kata hudud pas hudud politik..melantun sawan puok ni hehe

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY