'/>

Generasi muda kini yang lebih terbuka meluahkan pendapat perlu sedar bahawa perbezaan pendapat dalam pelbagai perkara perlu diraikan, dan bukannya dilakukan sehingga merosakkan kepentingan negara.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, generasi muda seperti pelajar di luar negara perlu sedar bahawa mereka adalah aset dan masa depan negara.

Seorang pengundi yang hanya mahu dikenali sebagai Koo kata Dr Ting Tiong Choon sepatutnya dibersihkan isu itu sebelum pilihan raya negeri. Menurut Koo walaupun dia merasakan kehilangan kelayakan Dr Ting adalah tidak adil dan  ia adalah hasil dia telah dibawa ke atas dirinya untuk menyembunyikan kewarganegaraannya daripada pengundi.
     Satu lagi pengundi, Kevin Tan berkata Dr Ting hendaklah mengemukakan bukti dan membela diri di mahkamah jika dia merasakan dia telah secara salah hilang kelayakan oleh Wong Soon.
     Kelvin Tan berkata beliau tidak faham bagaimana Dr Ting mampu untuk mendapatkan melalui Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) jika dia mempunyai dua kerakyatan. Kelvin Tan berkata, beliau amat kecewa dengan Dr Ting serta EC bagi apa-apa gangguan yang besar dan ia adalah malu bahawa benda itu berlaku di sini.

# DUN Sarawak.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY