'/>

Pesawat Libya dirampas mendarat di Malta

TPM & orang ramai sedang menguruskan jenazah Allahyarham Ahmad Dzulfikri Haji Ahmad Tarmidzi@Hamidi di Tanah Perkuburan Sungai Nipah Darat.
Foto :https://t.co/dhb5w2Qbgm

POLIS TAHAN ANAK DISYAKI ROMPAK DAN BUNUH IBU SENDIRI

Kes rompak dan bunuh seorang wanita warga emas yang mayatnya ditemui dalam keadaan mulut, kaki dan tangan diikat kain di Kampung Kuala Gris, Dabong, Kuala Krai pada Isnin lalu memasuki episod baharu apabila anak tunggal wanita itu ditahan malam kelmarin.

Lelaki berusia 35 tahun itu ditahan pada pukul 12.03 tengah malam di rumah arwah ibunya, Allahyarham Rohani Musa, 60, ketika dia mahu tidur.

Timbalan Ketua Polis Kelantan, SAC Din Ahmad berkata, polis menahan lelaki itu untuk membantu siasatan kerana mendapati keterangannya mengenai kes tersebut sebelum ini meragukan selain bercanggah dengan penemuan mayat ibunya di ruang tamu rumah berkenaan.

Beliau berkata, lelaki itu ya masih bujang dan menganggur didapati menghilangkan diri beberapa jam selepas jenazah ibunya dikebumikan pada Isnin lalu.

Sumber: Kosmo

KUALA LUMPUR: Adik Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Dzulfikri Hamidi, meninggal dunia pada jam 11.30 malam tadi di Hospital Angkatan Tentera Sultan Mizan, Wangsa Maju, di sini.

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, yang mengesahkan perkara itu menerusi akaun Twitternya berkata, jenazah adiknya akan dikebumikan di Sungai Nipah Darat, Bagan Datoh, Perak selepas solat Jumaat, hari ini.

Arwah yang berusia 45 tahun sebelum ini mengalami komplikasi jantung, paru-paru dan buah pinggang.

Sumber www.bharian.com.my

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY