'/>

*PRESS STATEMENT*
*HEAD OF CID SARAWAK*

On 14/12/16, a police report was received at the Sekama Police Station about a defamatory facebook posting by one person with the profile name Vernon Aji Kedit. The posting accompanied with 2 photos were in relation to the arrest of Dato' Stephen Lee Chee Kiang.

The fb account holder alleged that Dato' Stephen is not the real criminal. Instead he wrote, the government, YB and Minister are the real thieves and murderers.

The State Police is not amused with this posting. The posting appears to be belittling the hard work done by the police in tracking and bringing back the suspect to face justice. The account holder has also made false accusations against parties who are in no way connected to the murder.

We are investigating the report for an offence of defamation under section 500 of the Penal Code and section 233 of the Communications and Multimedia Act.

We are in the process of identifying the account holder and bringing him in for questioning.

*SAC DATO' DEV KUMAR*
*HEAD OF CID SARAWAK*

cc. Vernon Aji Kedit PKR N.36 Layar Vernon Aji Kedit

Sumber & Foto by FB Sarawakupdate

Perkembangan OP SAR Bot Karam di Ng Temalat

Mangsa budak lelaki  yang berusia 7 tahun Operasi SAR Ng Temalat telah dijumpai di kawasan hilir Jambatan Durin pada jam 151petang tadi dan  Operasi SAR diteruskan untuk  mencari seorang lagi mangsa iaitu budak perempuan berumur 9 tahun yg masih hilang.

Info Daripada JBPM Negeri Sarawak

Foto by Friend of klxpress Sarawak

KUCHING - Sebuah kren yang digunakan dalam Pembinaan Jambatan Emas yang merentasi Sungai Sarawak tumbang kira-kira jam 4 petang tadi.

Ketika ini pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Sarawak sedang berada di kawasan kejadian bagi memantau perkembangan dan mengenal pasti punca kejadian.

Sehingga berita ini ditulis, tiada kemalangan jiwa dilaporkan.
Foto by FB Friend of klxpress Sarawak


Perkembangan OP SAR Sg  Stubah,Bintangor
Mayat mangsa lemas di Sg Stubah  Clement anak Guntur 43 tahun telah dijumpai di Tg  Pengaek lebih kurang jam 3 petang tadi yang mana mayat mangsa telah dijumpai  oleh penduduk rmh panjang dan mangsa di bawa oleh bomba bintangor ke bintangor untuk tindakan selanjutnya.
Info Daripada JBPM Negeri SarawakSeramai 48 perserta warga tempatan menghadiri kursus penyembilihan di anjurkan oleh jais bhgian skei


Cadangan yang terbaik daripada bekas KPN berhubung isu penjawat awam yang melindungi ketua sindiket.

Printscreen daripada Twitter TS Musa Hassan..

Senang saja nak tahu mana2 penjawat awam melindungi ketua sindiket. Tangkap mereka tahulah sesiapa yg menerima imbuhan sehingga kaya raya.

*KENYATAAN MEDIA*
*PESURUHJAYA POLIS SARAWAK*

Polis Sarawak mengesahkan bahawa pada 13/12/16 jam 7.45 malam, Dato' Stephen Lee Chee Kiang telah ditangkap di Lapangan Terbang Antarabangsa, Kuala Lumpur. Sabjek telah ditahan oleh Ministry of Public Security, China di Putian, Fujian Province pada 12/12/16 dan diusir keluar ke Malaysia dari Xiamen. Sabjek telah diiring pulang ke Malaysia oleh satu pasukan khas yang diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak, SAC Dato' Dev Kumar.

Sabjek akan dieskot ke Miri pada 14/12/16 dan dituduh dengan segera untuk kes pembunuhan Bill Anak Kayong.

*CP DATUK MAZLAN BIN MANSOR*
*PESURUHJAYA POLIS SARAWAK*
Sumber :RTM Sarawak

KUALA LUMPUR - Tuan Yang Terutama Pemangku Yang di-Pertua Negeri Sarawak Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nasar menghadiri Mesyuarat Majlis Raja-Raja ke-244 (khas) sempena Istiadat Melafaz Sumpah Yang di-Pertuan Agong ke-15, Sultan Muhammad V dan Timbalan Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara.

Turut hadir Timbalan Ketua Menteri Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg yang mewakili Ketua Menteri Sarawak.
Foto by FB friend of klxpress Sarawak

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY