'/>

Telang usan:YB Dennis Ngau bersama rombongan meninjau beberapa kawasan di Kawasan Dun Telang Usan yang dilanda banjir baru-baru ini.Tinjauan pertama  kerosakan jambatan gantung yg menghubungkan SK  Long Luteng, Sg Patah, Ulu Baram akibat banjir baru-baru ini.

Beliau sempat juga meninjau bahagian-bahagian sekolah yg rosak.Akibat daripada kerosakan Jambatan gantung anak-anak sekolah yg terpaksa menyeberangi sungai menggunakan perahu  yang menghubungkan  sekolah dan kampung.

Selain itu YB Dennis sempat meninjau keadaan kampung di Long Anyat, Sg Patah yang  juga dilanda banjir .Kampung ini pernah hangus dijilat api pada tahun yg lepas dan sekarang mengalami satu lagi bencana alam yang memusnahkan harta benda mereka.

Sarikei:Kumpulan 1 bantuan (semalam)makanan dan minuman telah dihantar kepada mangsa-mangsa banjir di Ulu Sarikei, Bayong. Juga dihantar adalah bot kehidupan. Semua diangkut oleh sebuah lori 10 roda. Semua tis di bawah derma daripada YB Dato 'Sri Huang Tiong Sii.

Pada masa ini, terjejas SK Balong, SK Assun, Rh Tayan, Rh Nyuka dan Rh Empenie.
Foto by FB DS Huang Tiong Sii

Song:Air pasang besar dan limpahan air hujan semalam.
Foto by FB song,sarawak

PUTRAJAYA: Bermula Isnin depan, semua warga Korea Utara yang mahu datang ke Malaysia perlu mendapatkan visa, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Bintulu:Banjir kilat melanda beberapa kawasan di Bintulu semalam.
Foto by francis ngu hown hua

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY