'/>

Dalam Portal malaysiakini pihak gereja Sarawak mohon supaya kebebasan beragama dijalankan di Sarawak
Bagi admin perkara ini telah lama dijalankan di Sarawak.Sepatutnya pihak gereja telah lama tahu. Dibawah BN Sarawak tiada larang beragama berlaku..

Tapi yang menyedihkan kenapa puaka Dap Sarawak ini tidak menghormati agama Islam?Dia seolah-olah menghina agama Islam dan Baitulmal  Sarawak.Sepatutnya Dap Sarawak menjaga " anak pusuk" aka aziz ini.

Terbaru dia cuba mempermainkan sentimen "melanau" dan "melayu ".Betapa bodohnya budak ini...

P/s:Hormati agama orang lain jika kita ingin orang hormati agama kita.

PDRM: Tiada Bantuan Jika Masuk No Pin Terbalik
jangan sebar sms iniSEBILANGAN daripada kita tentu pernah membaca penyebaran mesej melalui SMS dan menerusi laman sosial seperti Facebook, berkenaan cara menyelamatkan diri ‘secara senyap’ jika dipaksa untuk mengeluarkan wang menerusi mesin ATM oleh penjenayah.

Kononnya, dalam keadaan darurat, jika kita memasukkan nombor pin secara terbalik – wang akan tetap dikeluarkan menerusi ATM tetapi pihak bank akan segera memaklumkan situasi cemas itu kepada pihak polis.

Ternyata perkara ini TIDAK BENAR sama sekali.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerusi laman Facebook sebentar tadi memaklumkan, pengesahan dengan Bank Negara Malaysia (BNM) telah dibuat dan tidak ada kod sekuriti dengan cara memasukkan nombor pin terbalik pernah diwujudkan bagi menjamin keselamatan pengguna mesin ATM.

Justeru, PDRM menyeru agar rakyat Malaysia berhenti menyebarkan maklumat yang tidak sahih kandungannya ini. -

Sumber: Facebook Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )Fullscreen capture 11122013 33018 PM
kenyataan pihak PDRM
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY