'/>

#PascaPilihanraya Ahli Parlimen DAP, Tony Pua dalam status Facebook mengenai kekalahan DAP di Pilihanraya Negeri Sarawak ke-11, menuduh penduduk Sarawak berterusan meminta wang termasuk di rumah panjang.

Menggunakan logik Tony Pua, adakah beliau secara tidak langsung mengakui wang diberikan kepada pengundi bagi tujuh kerusi yang dimenangi DAP di Sarawak?

KUCHING: Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem dalam kenyataannya semalam turut bersedih atas nasib yang menimpa Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Noriah Kasnon bersama rombongannya yang terkorban dalam nahas helikopter dekat Sebuyau, Khamis lalu ketika dalam perjalanan pulang ke Kuching selepas menghadiri kempen pilihan raya di bahagian Betong. 

2 MAUT DALAM KJR DI BINTANGOR

08 Mei - BINTANGOR : 2 maut dan 1 cedera ringan dalam satu kemalangan jalanraya yang melibatkan sebuah van melanggar sebuah lori yang rosak di tepi jalanraya di Jalan Utama Bintangor - Sibu (Jalan Tulai Bintangor).

Insiden itu berlaku kira- kira 10.00 malam tadi.

Balai Bomba dan Penyelamat Bintangor menghantat 8 anggota bersama sebuah jentera FRT yang di ketuai oleh PB Ahmad Salim.

Status Mangsa:
2 orang meninggal
1 orang cedera ringan
2 orang tidak mengalami kecederaan.

Maklumat mangsa
1. Ting Li Sen - 21 tahin; pemandu/OK
2. Ting Li Cheng - 17 tahun/Penumpang depan/Meninggal
3. Ting Sung Teng - 49 tahun/Penumpang belakang/OK
4. Ting Yang Yang - 14 tahun/Penumpang belakang/cedera ringan
5. Ngu Heng Lang/59 tahun/Penumpang belakang/Meninggal

Jantina mangsa
2 orang lelaki
3 orang perempuan

Sumber:RTM Sarawak

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY